vrijdag 18 juni 2010

Vleugelllam van Randy Susan Meyers


Als Luly en Merry (10 en 5 jaar oud zijn) wordt hun moeder voor hun ogen door hun vader vermoord en verwondt hij Merry.
Vader belandt in de gevangenis en de 2 kinderen worden door oma(moeder van vader) opgevangen. Dan overlijdt oma en komen de meisjes eerst in een weeshuis en daarna in een welgesteld pleeggezin terecht.
De beide meisjes reageren verschillend op de gebeurtenis.Merry blijft contact houden met haar vader en bezoekt hem in de gevangenis, terwijl Lulu hem dood verklaard.
Door een ingrijpende gebeurtenis als vader bijna uit de gevangenis wordt ontslagen proberen de beide zussen een manier te vinden om met hun vader verder te leven.
Het boek beschrijft de periode van 1971 tot en met 2003. En elk hoofdstuk wordt uit het perspectief van een van de dochters beschreven.
Een traumatische jeugdervaring richt blijvende schade aan, ook al probeert Lulu dit weg te duwen.. Ontroerend boek voor een grote doelgroep geschikt. De innerlijke gevoelens van de beide zussen worden heel goed beschreven en de zussen kunnen ondanks de verschillende opvattingen niet zonder elkaar. Het boek is fictie maar het is door een ervaringsdeskundige geschreven die tien jaar kinderen heeft begeleid in soortgelijke situaties.
Auteur: Randy Susan Meyers
Titel: Vleugellam
Uitgeverij: Artemis
Jaar van uitgave: 2010
Blz: 381 p.
isbn: 9789047200932 (ms)

Geen opmerkingen: