maandag 9 maart 2020

De storm van Jens Christian Grøndahl

Afbeeldingsresultaat voor grondahlIn dit boek speelt de storm letterlijk en figuurlijk een belangrijke rol.
Jens Christian Grøndahl, is een Deens schrijver. Zijn werk werd in binnen- en buitenland genomineerd voor, en bekroond met verschillende literaire prijzen.
Hij verdiept zich meestal in de psyche van gewone mensen. In dit boek gaat het over een schrijver die  een tweede relatie heeft. Hij had een dochter en  samen hebben ze nog een zoon gekregen. Beiden zijn rond de 60 en op een keerpunt in hun leven.De vrouw heeft haar baan opgezegd om voor haar oude vader te zorgen die dement is  en zijn vrouw is ook overleden. Het echtpaar staat op het punt om hun huis te verkopen en de dochter zit in het buitenland en heeft allerlei moeilijkheden. Alle lijnen komen op een gegeven ogenblik bij elkaar. Eigenlijk zijn het problemen waar iedereen in zijn leven mee te maken krijgt. Ook sociale media spelen  een belangrijke rol.

miliebanden, het huwelijk en ook over actuele thema’s zoals de macht van de sociale media

Een schitterend verhaal over de kwetsbaarheid van het leven en de liefde

Schrijver Adam Huus en zijn vrouw Harriet rijden door een hevige storm naar Jutland. Ze hebben hun -comfortabele leven in Kopenhagen opgezegd om voor de demente vader van Harriet te gaan zorgen.

Dan krijgt Adam een telefoontje. Rebecca, zijn dochter uit een vorig huwelijk, heeft grote problemen en is in een staat van psychose een vliegtuig in gestapt. Adam reist halsoverkop terug naar Kopenhagen in de hoop iets voor haar te kunnen betekenen. Ook zijn zoon, met wie hij nauwelijks contact heeft, doet ineens een beroep op hem. Als Adam onverhoopt verwikkeld raakt in een schandaal lijkt zijn tanende schrijfcarrière voorgoed voorbij. Het verleden van Adam haalt hem met onverwacht veel kracht in en zijn leven is plots net zo heftig als de storm die over het land raast. Hij wordt gedwongen voor het eerst in zijn leven zijn eigen twijfels onder ogen te zien.
 

Geen opmerkingen: