zondag 21 april 2013

Lars Kepler Slaap


Deze vierde thriller van het Zweedse schrijversechtpaar Kepler is een zelfstandig te lezen deel uit hun Joona Linnareeks. Achter het pseudoniem Lars Kepler schuilt het echtpaar Alexandra Coelho en Alexander Ahndoril. Ze debuteerden in januari 2010 met de thriller Hypnose die onlangs verfilmd is.
De andere delen zijn: Contract (2011) en Getuige (2012)

Boekomslag voorkant Slaap
De seriemoordenaar Jurek Walter zit in totale isolatie opgesloten in een goed bewaakte inrichting. De man heeft een lijst met wandaden op zijn kerfstok die hem erg gevaarlijk maken.
Joona Linna, rechercheur en vast hoofdpersonage van Kepler heeft indertijd geholpen hem achter de tralies te krijgen. Dat deed hij samen met een collega, en beide mannen moesten dat bezuren, hun gezinnen in het bijzonder. Linna moest alles achterlaten wat hem lief was.

Op een koude winternacht komt Michael sterk verzwakt en gewond aanlopen. Dertien jaar eerder is hij verdwenen, samen met zijn zusje. Ze worden doodverklaard omdat ze worden gezien als slachtoffers van  deze Jurek.

De onverwachte getuigenis, zijn zusje zou nog in leven zijn, van de man, zorgt ervoor dat de zaak opnieuw geopend wordt. Joona is ervan overtuigd dat er een handlanger van Jurek moet zijn. De tijd dringt, maar iemand moet het vertrouwen van de seriemoordenaar zien te winnen en deze persoon infiltreert op de gesloten afdeling. Slaap is een zeer spannende thriller, geschreven in korte hoofdstukjes met veel actie. De schrijfstijl is wederom vlot, personages en gebeurtenissen worden raak beschreven. Bij tijd en wijle zo eng dat je wel verder moet lezen! Een pageturner. De plot zit goed in elkaar, het slot verrassend en eindigt met een open einde.  Het wachten is nu dus op deel 5! (DR)

Auteur         Lars Kepler
Titel            Slaap
ISBN           9789023477358
Uitgeverij    Cargo/De Bezige Bij
Pagina's      464
Publicatie    maart 2013

 


  1 opmerking:

Bibiesboeken zei

Beste Boekenproeven,

Ik ben het niet helemaal eens met dat Slaap los te lezen is van de andere delen. Dan mis je als lezer de hele achtergrond van Joona, terwijl dat juist het boek mede zo spannend maakt.

Wel ben ik benieuwd of jullie misschien een soortgelijke serie kunnen aanraden. Ik houd erg van Scandinavische thrillers, maar de boeken van Jussi Adler-Olsen heb ik al gelezen en Jo Nesbo ligt klaar. Jens Lapidus vind ik niet zo leuk. Hebben jullie een aanrader voor mij?

Hartelijke groet,

Bibi

http://www.bibiesboeken.blogspot.nl