dinsdag 23 april 2013

IV van Arjen Lubach

**** sterren krijgt Arjen Lubach's eerste thriller, getiteld IV,  van de website CrimeZone. 

Arjen Lubach schreef drie romans, waaronder de bestseller Magnus. Hij werkt voor theater, televisie en film. Hij was in 2012 winnaar van het televisieprogramma De Slimste Mens en werd verkozen tot tv-talent van het jaar. 

Het boek: 
Elsa, 29 jaar, briljant wiskundige, is met haar man en kind op vakantie in Zuid-Frankrijk. Wanneer zij een telefoontje krijgt met het nieuws dat haar vader in Amsterdam is vermoord, neemt ze direct, alleen,  het eerste vliegtuig terug naar Nederland. Dan ontspint zich een ware speurtocht die alleen Elsa tot een goed einde kan brengen. Haar vader, een hoogleraar middeleeuwse geschriften, wist dat hij ging sterven vanwege een ontdekking die hij had gedaan. Hij was een staatsgeheim op het spoor gekomen en in het bezit van een voor de tegenstanders waardevol document. Voor hij stierf zette hij een speurtocht op voor zijn briljante dochter.
Terwijl Elsa op de hielen wordt gezeten door politie én moordenaars, ontrafelt zij met hulp van 2 anderen de aanwijzingen van haar vader. 

Zonder te veel te willen verklappen van de inhoud van het boek, moet ik zeggen dat de timing waarop dit boek uitgekomen is (februari 2013) enorm is.

Het boek wordt in vele recensies vergeleken met een Dan Brown verhaal. Veel geschiedenis, een intelligente zoektocht, achtervolging en actie. Ik heb het boek voor een heel groot deel met plezier gelezen.
De ontknoping daarentegen vond ik persoonlijk te veel van het goede (yg).

Titel : IV
Auteur: Arjen Lubach
Uitgever: Podium, februari 2013
Blz. 318Geen opmerkingen: