donderdag 22 september 2011

Man meisje dood van Rik Launspach


Tijdens Manuscripta 2011 ontmoette ik Rik Launspach. Omdat ik zo genoten heb van zijn eerste boek 1953 was ik natuurlijk vast besloten zijn nieuwe roman te kopen en te laten signeren.

Het boek gelezen hebbende kan ik zeggen dat ik niet zo enthousiast ben. Ik vond de personages minder sympathiek en het verhaal (te) langdradig (yg).

Waar gaat het verhaal over:
Gelegenheidsdrugsdealer en student taalwetenschappen Amadeus de Ru wordt hopeloos verliefd op het mysterieuze duo Tatja en Puck. Er ontwikkelt zich een gecompliceerde driehoeksverhouding die fataal afloopt. Achtervolgd door schuldgevoelens onderneemt Deus een gevaarlijke reis naar het Oosten, waar hij na een aantal omnzwervinge vriendschap sluit met een papaverboer. Samen zetten ze een lucratieve handel van geestverruimende middelen op. De zaak loopt zo goed dat hij zich geruime tijd onderwereldkoning van Amsterdam kan noemen. Zijn ondergang wordt ingeluid tot hij een verboden relatie krijgt met de dochter van zijn compagnon. Dit luidt zijn ondergang in.Zeventien jaar later belandt Amadeus voor een tweede maal in de Afghaanse opiumvelden, ditmaal als codespecialist in dienst van de navo. Dan komt hij voor een ultieme morele keuze te staan. Is hij loyaal aan het Westen of aan zijn oude vrienden?

Titel: Man Meisje Dood
Auteur: Rik Launspach
Uitgever: De Bezige Bij
Jaar van uitgave: 2011
Pagina's : 400

Geen opmerkingen: