zondag 14 augustus 2011

De boekbindster van Anne Delaflotte Mehdevi


Sfeervol boek over een dertigjarige vrouw die haar baan als diplomate in Parijs heeft opgezegd en in een klein dorp in de Dordogne als boekbindster gaat werken.

Op een avond komt een stilzwijgende knappe jonge man bij haar een oud boek brengen met mooie illustraties uit de omgeving en hij wordt tijdens zijn vertrek uit het dorp naar het station doodgreden. Dan ontstaat er een speurtocht door Mathilde (de boekbindster) naar de inhoud van het boek en de persoon die het boek heeft gebracht.

Uiteindelijk blijkt er een verband te bestaan tussen het leven van de grootvader van de boekbindster en degene die het boek bracht.De grootvader was zelf boekbinder en heeft de liefde voor zijn vak overgebracht op zijn kleindochter.Bovendien was zijn lievelingsboek Cyrano de Bergerac van Rostand en dit boek heeft Mathilde op haar nachtkastje liggen en zij haalt steeds passages uit dit boek aan die op haar leven en gedachten betrekking hebben.

Trefwoorden: Boekbinden (liefde voor het vak), Frankrijk, Familiegeheimen, Dorpsgeheimen

Een opwindende, lumineuze en volhardende zoektocht, waarin de liefde voor schoonheid en een generaties oud ambacht centraal staan.’ – Librairie du Théâtre

Auteur: Anne Delaflotte Mehdevi
Titel: De boekbindster
Uitgever: De Geus
Jaar van uitgave: 2011
BLz: 220
Isbn: 9789044515039 (ms)

Geen opmerkingen: