vrijdag 6 november 2009

De watermeesters van Danielle Hermans


De watermeesters is tweede thriller van de hand van Danielle Hermans (1963). Daniëlle Hermans is na een studie Kunstbeleid en -management aan de Universiteit Utrecht het communicatievak ingegaan. Naast schrijfster is zij freelance communicatiemanager.

Haar grote belangstelling voor de Nederlandse geschiedenis en cultuur en haar grote liefde voor spannende boeken hebben haar aangezet tot het schrijven van hedendaagse thrillers met typisch Nederlands cultuurhistorische elementen. Zo stond in Het tulpenvirus, haar in 2008 verschenen debuut, de opkomst en ondergang van de zeventiende-eeuwse tulpenhandel centraal, een financiële luchtbel die sterke overeenkomsten vertoont met de hedendaagse kredietcrisis, en zo staat nu in De watermeesters onze haat-liefdeverhouding met het water centraal.

Ik vond beide boeken zeer de moeite waard om te lezen. Een spannend verhaal en gelijktijdig zowel een stukje historie meepikken én actualiteit. Heel origineel bedacht. Haar schrijfstijl is heel prettig zodat het boek in een ruk uit te lezen is. Knap!
Titel: De watermeesters
Auteur: Daniëlle Hermans
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar van uitgave: 2009
ISBN: 9789022994016 (yg)

Geen opmerkingen: