zondag 13 september 2009

Pekingeend bij nacht van Sylvia Witteman
Bij de laatste lezing van boekenproeven kregen wij van het publiek te horen dat wij nogal veel boeken bepraken met "zware" thema's.


Zaterdag had ik een treinreis en toen nam ik dit boek van Sylvia Witteman mee. Een boek uit 2007 maar vol humor. Sylvia is columniste bij de Volkskrant en moeder van drie jonge kinderen. Ook schrijft zij kookboeken. In haar colums beschrijft zij het dagelijkse leven op een heel humoristische manier.De column uit dit boek over het in de rij staan bij een pinautomaat sprak mij erg aan. En je herkent bepaalde situaties. Wanneer jezelf haast hebt en oudere mensen voor je staan bij de pinautomaat.Ze moeten de pincode dan ergens (heel geheimzinnig!) vandaan toveren (kladje, telefoon onder de naam Pinmans!) en dan hardop de cijfers gaan intoetsen!
En de column over het zoeken naar medische informatie als je iets voelt en dan ga je internetten en wat je dan allemaal tegenkomt... En hoe je je dan voelt... Allemaal herkenbare situaties ook de dagelijkse taferelen die ze met haar kinderen en huisdieren meemaakt.
Al die columns werken je op je lachspieren. Dus volgend jaar met een column van Sylvia Witteman de lezing openen en vertellen dat het leuke colums zijn om in de trein te lezen!
Auteur: Sylvia Witteman
Titel: Pekingeend bij nacht en andere pogingen tot Echt Heel Gelukkig Worden
Uitgeverij : De Arbeiderspers
Oorspronkelijke druk: 2007
10e dr. 2009 (Singelpockets)
isbn: 9789041331670 (ms)


2 opmerkingen:

Deborah zei

Ook ik ben fan van de columns van Sylvia Witteman. Ze staat overigens iedere dinsdag met een (kook)column in de Volkskrant.
Een andere schrijfster van geestige columns: Aaf Brandt Corstius. Geestig en ook zeer herkenbaar!

Yvonne de Groot zei

Geweldig boek inderdaad Mieke.
Ik ben het helemaal met je eens en ook met Deborah. Aaf Brandt Corstius kan er ook wat van

Ik heb het Boek Pekingeend zelf ook in bezit en het circuleert in mijn vriendinnenkring. Hilarische humor. Echter sommige vrouwen vinden haar helemaal niet leuk. Kijk dat snap ik nou niet.