woensdag 27 september 2017

Warme melk van Deborah Levy

Deborah Levy Warme melk Recensie WaarderingDeborah Levy (Zuid-Afrika, 1959) woont in Londen. Ze is begonnen met het schrijven van verhalen, maar daarna maakte ze voornamelijk scenario’s en toneelstukken, die onder andere door de Royal Shakespeare Company opgevoerd werden. Terug naar huis is in de Angelsaksische wereld een groot succes en was een van de finalisten voor de Man Booker Prize 2012.

De net afgestudeerde Sofia probeert al jaren te ontdekken wat voor mysterieuze ziekte haar verlamde moeder heeft. Ze is meer met haar bezig dan met haar eigen toekomst. Wanneer ze een peperdure wonderdokter op het spoort komt, reizen moeder en dochter af naar zijn kliniek in een blakerend stadje aan de Zuid-Spaanse kust. Het wordt een zomer waarin alles verandert

Tijdens het verblijf in Spanje probeert Sofia los te komen van haar dominante moeder die haar helemaal in haar macht heeft door voor te wenden dat ze niet kan lopen. Tijdens het verblijf in Spanje weet Sofia ook niet of ze op mannen of vrouwen valt. En ze gaat haar biologische vader in Griekenland opzoeken die al heel vroeg in haar leven vertrokken is en nu samenleeft met een veertig jaar jongere vrouw in Athene, waar ze net een kind hebben gekregen. Maar tijdens het bezoek krijgt ze nauwelijks contact met hem. En de aanpak van de ziekte van haar moeder lijkt nauwelijks resultaat op te leveren. Wel raakt Sofia er meer en meer van overtuigd dat haar moeder lichamelijk niet ziek is en dat ze haar ziekte voorwendt om haar dochter aan zich te binden. 

Coming of ageroman die boeit maar  af en toe ook niet realistisch overkomt.

Geen opmerkingen: