dinsdag 18 oktober 2016

Rosie zegt ja van Dawn French

Rosie zegt jaEen feel good boek dat makkelijk wegleest.  In New York komt een 38 jarige Engelse vrouw,  Rosie als nanny te werk  bij een 8 jarige tweeling. De oma bestuurt dit gezin als een generaal. Iedereen moet naar haar pijpen dansen en heeft dat jaren gedaan.
Door de komst van Rosie verandert er veel. Rosie is uit Engeland vertrokken omdat haar kinderwens niet vervuld kon worden. En ze  start in New York een nieuw leven. Zij gaat met humor met de tweeling om en gaat ook op deze manier met de andere gezinsleden om en  dat heeft verstrekkende gevolgen voor haarzelf en het gezin.
Er zit veel humor in dit boek.
Dawn French 3.jpgDawn French is in 1957 geboren in Holyhead in Wales en kreeg voor het eerst bekendheid als lid van The Comic Strip. Daarvoor had ze al opgetreden met Jennifer Saunders, die ze op de Central School of Speech and Drama in Londen had ontmoet. Zij sloten zich beiden aan bij het collectief dat zou uitgroeien tot de meest toonaangevende cabaretiers van hun generatie.
Naast een aantal theatertournees met Saunders, speelde ze ook in verschillende andere drama en komedie toneelstukken.
Als succesvolle, dikke vrouw probeert ze een lans te breken voor het idee dat dik ook mooi kan zijn. Dat komt onder meer tot uitdrukking in het feit dat ze een eigen kledinglijn heeft voor grote maten, ‘Sixteen47’, waarin zwaardere vrouwen er mooi uitzien. De naam is afgeleid van het statistische gegeven dat 47 procent van de Britse vrouwen maat 16 (42 in het Nederlandse matenstelsel) of groter heeft. (Bron: Wikipedia) Ook in dit boek is Rosie een gezette gezellige vrouw met veel humor.


Geen opmerkingen: