maandag 16 mei 2011

De man van Manhattan van Danielle HermansJuni – Maand van het Spannende Boek 2011 staat in het teken van de historische thriller.

De boeken van de Nederlandse Danielle Hermans passen uitstekend in dit genre. Feiten uit de Nederlandse geschiedenis worden in haar thrillers vermengd met fictie.
Eerder schreef zij Het Tulpenvirus en De Watermeesters, onlangs verscheen haar derde historische thriller De Man van Manhattan. Vorig jaar werd in New York nog herdacht dat Henry Hudson 400 jaar daarvoor Manhattan binnengetrokken was.

Al jaren is de Amerikaanse historicus Don Christie bezig met zijn levenswerk: het ontcijferen van twaalfduizend zeventiende-eeuwse documenten. Dit unieke archief bevat materiaal over de ontdekking en kolonialisatie van Manhattan door de Hollanders. Als Don Christie tijdelijk in Nederland verblijft, krijgt journaliste Kes van Buren de opdracht een artikel over hem te schrijven. Maar precies in die periode overlijdt hij. Alles wijst op een ongeluk, totdat de journaliste hoort dat Don Christie werd bedreigd. Ze is overtuigd van kwade opzet.

Feiten en fictie, lekker lezen als je net als ik van de Nederlandse geschiedenis en thrillers houdt.

titel : De man van Manhattan
Auteur: Danielle Hermans
Uitgever: Bruna A.W.
Jaar van Uitgave: 2011
blz. : 304
(yg)

Geen opmerkingen: