dinsdag 28 december 2010

Van je familie moet je het hebben van David SedarisVia een column van Aaf Brandt Corstius had ik van dit boek gehoord. Zij is helemaal idolaat van hem en zij heeft het voorwoord van het boek ook geschreven.
Errug grappig!

citaat boek:
'Ik kon vrijelijk lurkend aan een plastic emmer met pannenkoekenbeslag door het huis banjeren, maar als bij een van mijn zussen een dun reepje huid over haar bikini bolde, stond mijn vader meteen klaar met zijn mengeling van metaforen. "Jezus, Flossie, je bent toch geen melkkoe? Kijk nou eens naar jezelf. Nog een pondje erbij en je mag de straat niet meer op zonder vrachtwagenrijbewijs" ' Uit: Een blauw oog en een diamant

Van je familie moet je het hebben bevat een zorgvuldig en kundig samengestelde en ingeleide selectie door Aaf Brandt Corstius van David Sedaris' mooiste, ontroerendste en vooral geestigste verhalen: ze gaan over de dood, over zijn knotsgekke familie, over nudistencampings, over roken, over de zes tot acht zwarte mannen die Sinterklaas assisteren, over dwangneuroses, lichamelijk verval, over shoppen met zijn zus Amy, en over nog meer dood.


Uit de NBD|Biblion recensie:
In deze twintig verhalen beschrijft de zeer populaire Amerikaanse schrijver (1962) zijn familieleden: een middagje uit met zijn zus, de baby van zijn broer en zus, de muziekvoorkeur van zijn vader, de Griekse moeder van zijn vader, de kunst die zijn ouders aanschaffen. Maar ook over zijn homoseksuele geaardheid, zijn totaal mislukte carriere als kunstenaar, zijn drugsverslaving en de dood. Elk verhaal zit boordevol humor en het ene familielid lijkt nog getikter dan het ander. De bundel is samengesteld uit eerdere bundels door Aaf Brandt Corstius, die ook het voorwoord heeft geschreven. De auteur is een beroemdheid in de VS. Hij leest zijn verhalen, die ook in The New Yorker verschijnen, voor op de National Public Radio. Paperback; normale druk.

Auteur: David Sedaris
Titel: Van je familie moet je het hebben
Uitgevrij:Lebowski
Jaar van uitgave: 2010
Blz: 306
Isbn: - 9789048804535 (AB)

Geen opmerkingen: