woensdag 5 november 2008

Schaduw van Karin Alvtegen


In het weekend de laatste nieuwste thriller “Schaduw” gelezen van de Zweedse Karin Alvtegen.
Zij is een achternicht van Astrid Lindgren en zij begon aan haar eerste boek als verwerking van de dood van haar broer. Het debuut verscheen in 1998 met de titel ‘Skuld’, twee jaar later gevolgd door ‘Saknad’. De op zich zelf staande psychologische thrillers zijn verbonden door de titels waarin een emotie zelf staande psychologische thrillers zijn verbonden door de titels waarin een emotie wordt verwoord, tot nu toe beginnend met de letter ‘S’. Na de eerste twee titels volgde nog ‘Svek’, ‘Skam’ en ‘Skugga’.

Als de voormalige huishoudster van de beroemde schrijver Axel Ragnerfeldt overlijdt, ontstaat er paniek bij de schrijver. De huishoudster heeft een testament opgemaakt en via de erfgenaam komt er een groot geheim naar voren die aan het beroemde leven van de schrijver en zijn gezin een einde zal maken. Axel zelf is door een beroerte getroffen en heeft te laat de bewijsstukken van zijn geheim verbrand waardoor de duistere praktijken van deze voor de buitenwereld perfecte familie naar voren komen.
Je ziet steeds het verhaal vanuit een andere persoon. Je maakt kennis met de zoon des huizes Erik-Jan, die huwelijksperikelen heeft en via hem kom je gedeeltelijk te weten wat er in het verleden in het gezin van de beroemde schrijver heeft plaatsgevonden.
Waarom is er altijd gezwegen?
Auteur: Karin Alvtegen
Titel: Schaduw
Uitgeverij: De Geus
Jaar van uitgave: 2008
ISBN:9789044511574 (ms)

Geen opmerkingen: