vrijdag 9 juli 2010

Serpent van Carla de Jong


Tweede thriller van de nederlandse schrijfster Carla de Jong. (Op deze pagina kun je ook naar een fragment luisteren!)
Deze roman gaat over een moord in een psychiatrische kliniek. Inspecteur Brigitta Reve moet deze moord oplossen, maar haar priveleven en geheimen lopen parellel met het oplossen. Relatieproblemen over en weer. Spannend van begin tot eind.
Deze schrijfster verdient ook weer een plaats naast Saskia Noort, Esther Verhoef en de overige populaire vrouwelijke nederlandse thrillerschrijfsters.
Rechercheur Birgitta Reve heeft een verhouding met een van de psychiaters in de kliniek, maar houdt dit geheim om de zaak niet kwijt te raken. De roman is beschreven vanuit het perspectief van Birgitta en dat van haar geliefde. Intelligente psychologische thriller met rake typeringen en herkenbare dilemma's. Roman over o.a. echtscheiding, kind-ouderrelaties, onverwerkt verleden en psychiatrische stoornissen. Carla de Jong doet beslist niet onder voor haar vrouwelijke collega-suspenseschrijvers, die de laatste tijd opgang doen. Zij kan ook concurreren op de internationale markt. Dit is haar tweede roman. Haar eerste roman was getiteld in retraite. (Inhoud: Na een intensieve groepstherapeutische sessie beginnen twee deelnemes te twijfelen: was het therapie of manipulatie?) De auteur werkte in het bedrijfsleven en de psychiatrie ( Bron: Biblion)
Auteur: Carla de Jong
Titel: Serpent
Uitgeverij:Archipel
Jaar van uitgave; 2009
Aantal blz; 296 blz
Isbn: 9789063055448.(ms)

Geen opmerkingen: