dinsdag 16 september 2014

De achterblijvers van Maaike Gerritsen

Wat hebben een tandarts en een pubermeisje gemeen?
Het pubermeisje was samen met haar ouders en broertje op vakantie in Thailand tijdens de Tsunami en de tandarts maakte deel uit van het identificatieteam daar. Het ene hoofdstuk wordt vanuit de tandarts beschreven en het volgende uit het perspectief van het meisje. Het speelt in 2008 en er wordt teruggegrepen naar de gebeurtenissen uit december 2004.
Een  boek dat van begin tot einde boeit. Aan de orde komen rouwproces, schuldgevoel, relaties en een beeld van de gevolgen van de tsunami voor de achterblijvers. Hoe geef je je eigen leven weer zin?
Het boek heeft een eigen .facebookpagina

Maaike Gerritsen werd geboren op quatorze juillet 1967 in Wassenaar. Tijdens haar middelbare school emigreerde ze met haar ouders en broers naar het zuiden van het land. Na het vwo in Maastricht studeerde ze Nederlandse taal en letterkunde aan de universiteit van Amsterdam. Door haar vele reizen, waaronder een verblijf van enkele maanden in een kindertehuis in Oeganda, besloot ze na haar afstuderen de specialisatie Nederlands als tweede taal te doen.

Uit de recensies: "
Een bijna epische roman over de moed verder te leven als alles je lijkt te zijn ontvallen. De controle loslaten en durven te vallen, omdat je weet dat je het vermogen bezit om op te staan.’De achterblijvers / Maaike Gerritsen

Amsterdam : Anthos, [2014]

250 pagina's ; 22 cm

Een oudere tandarts en een tienermeisje, beiden achterblijvers na het verlies van naasten, sluiten een bijzondere vriendschap.

9789041423139 (ms)
Geen opmerkingen: